skiferie i

østrig

Læs med her for at finde ud af hvorfor din næste skiferie skal gå til Østrig!

Vil du gerne på skiferie, og er i tvivl om hvorvidt destinationen skal være Østrig? Du har måske tidligere stået på ski i Norge og Sverige, og er interesseret i at opleve en anden form for ski, eller du har måske aldrig været afsted på ski før. Ligemeget hvad din erfaring med ski er, så er Østrig en god destination for alle!

Skiferie i Østrig er for alle – der er alt hvad man kan ønske sig. Østrig byder på høje bjerge med gode pister, vild afterski. Der er både børne- og familievenlige områder. 

Jeg har her samlet 10 gode grunde til at din skiferie netop skal gå til Østrig. 

10 gode grunde til at din skiferie netop skal gå til Østrig
1. Østrig har Dansk Skiskole 

På de fleste destinationer i Østrig tilbydes der dansk skiskole. Skiskolerne tilbyder undervisning i alle aldersgrupper og niveauer og er værd at prioritere for at opnå en større skiglæde og få mere ud af sin skiferie.  Alle kan benytte sig af skiskole.  Skiskole er for børn og voksne. Alt fra nybegyndere der skal have ski på for første gang, til den avancerede skiløber, der vil have pudset stilen lidt af.

2.  Østrigsk hygge

Østrig er et land fyldt med charme. De er kendt for deres hyggelige hytter på bjerget, hvor personale bærer Lederhosen imens de serverer store kolde fadøl og varm kakao. Her kan man varme sig ved pejsen, inden pisterne kalder igen. Gæsterne værdsætter denne autentiske atmosfære, som man ikke oplever andre steder, hvilket gør at man kommer igen og igen.

3. Pister for alle

De fleste skiområder i Østrig har pister for enhver smag – både blå, røde og sorte pister. Derudover er de gode til opbygge skønne begynderområder for de helt små eller til dig som er helt ny. Børneområderne har typisk børnevenlige lifter, hvor sikkerheden er helt i top. Skiskolerne har gode faciliteter, som gør det sjovt og trygt for børnene at lære at stå på ski. Skiområderne i Østrig bliver med årene mere og mere forbundet, så liftkortet kan oftest bruges i mere end ét område og tilfredsstille også den mere erfarne skiløber.

4. Afterski

Hvis der er noget østrigerne har forstand på, så er det at skabe en god stemning til afterski. Der er dans på bordene, og man skråler med på alle de kendte schlagersange. Sange som Anton aus Tyrol, So ein schöner Tag og Cowboy und Indianer er sange som du helst skal møde hvis du deltager i afterskien.  I Østrig kan afterski næsten være en ligeså stor del af skiferien som skiløbet, og foregår på bjerget, ved bunden, når dagen slutter og gerne langt ud på natten – i skistøvler. Der er også mulighed for at spille det famøse spil, “Nagel”, hvor man kan vise hvor god man er til at slå søm i en træblok. Afterski er ikke kun for de voksne, børnene kan også sagtens være med. Et spil kort og en varm kakao, hvor man snakker om hvad ungerne har lært på skiskolen er kvalitetstid, når det er bedst.

5.Østrigske specialiteter 

I Østrig er der mange typisk traditionelle retter at vælge imellem, som f.eks.Gulaschsuppe, Tiroler gröstl og Wiener Schnitzel. Så skal der selvfølgelig en Radler eller Schiwasser til, som går perfekt til det lidt tunge mad. Til dessert er der ikke noget, der bedre kan tilfredsstille den søde tand, end en gang Kaiserschmarrn eller Apfelstrudel. Disse specialiteter er helt sikkert noget du skal prøve, når du spiser frokost på pisten. 

6. Aktiviteter i byen

Mange byer byder på andet end blot skiløbet. Lange kælkebaner, som man kan suse ned af på en gammeldags trækælk, er for mange familier et af højdepunkterne på skiferien. Kaneturer eller skøjtebaner er oftest også muligt, hvis man søger en hyggelig eftermiddags- eller aften aktivitet. For dem der ikke kan få nok af skiløbet, så er der også aftenskiløb på ugeprogrammet på mange destinationer, hvor du har mulighed for at prøve de oplyste pister. Skilærershows arrangeret af byens skiskoler er bestemt også anbefalelsesværdigt, hvis man vil have én på opleveren. Er man mere til en afslappet ferie, så er Østrig ligeledes kendt for wellness. 

7. Sydlandsk varme

Mange familier vælger at tage til Norge på ski med børnene, når de er små. Men er man ikke til bidende kulde, så er Østrig derimod helt ideelt! En liggestol i solen eller picnic i sneen er nogle af fordelene ved de lidt mildere temperaturer og masser af timer med sol. Efter en skiferie i Østrig kommer du oftest hjem med en ny glød i ansigtet 🙂

8. Nem tilgængelighed 

Danskere foretrækker ofte at tage bilen på skiferie, og der er de østrigske destinationer ikke uoverskueligt langt væk. Vil man hellere med fly eller bus, så er der også mulighed for dette. Har man ikke bilen med, så er det nemt at komme rundt med skibusser eller tog i landet, hvis man vil besøge andre destinationer. Virker det alligevel uoverskueligt, så er det altid let at finde en taxa til væsentligt billigere pris end i Danmark.

9. Den smukke natur 

Smukke bjergtoppe, sneklædte træer, gletschere og søer præger det Østrigske landskab. Det er noget helt andet, end hvad vi er vant til. Den friske luft, nyfalden sne og en frostklar blå himmel, er det perfekte afbræk fra den travle hverdag i Danmark.

10. Værtskabet

Østrigerne er meget imødekommende og værtskabet er helt i top. Mange pensioner/restauranter er drevet af familier, som har arbejdet med turisme gennem generationer. De sætter en ære i at levere en god service! Er man en loyal gæst, så kommer man helt tæt på værterne, som ofte byder på snaps, når man kommer igen! 

Gode destinationer til din skiferie i Østrig

Der er mange gode destinationer i Østrig, dog vil jeg lige komme med mine anbefalinger til de bedste destinationer. 

  • Wagrain 
  • Bad Gastein 
  • Zell Am See 
  • St. Anton 
  • Saalbach 
  • Schladming 
  • Sölden 
  • Zillertal 

Dette er helt sikkert nogle af de bedste destinationer i følge mig. Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du vil høre mere, ellers kan du altid google en hel masse omkring disse områder, så du kan finde det, der passer bedst til dig og dine behov.